Verdensarv i Brasilien

Verden er fyldt med vidunderlige og fantastiske natur og kultur. UNESCO har lavet en fantastiske liste over de mest spændende og interessante steder kaldet verdensarv.

Læs mere om sådan steder i Brasilien nedenfor

UNESCOs liste over verdensarv er en fantastisk gave til de rejselystne, og dem som ønsker at opleve det bedste og mest interessant verden har at byde på. Listen indeholder de mest unikke og særlige kulturelle og naturlige steder, som verden har.

At få et sted/bygning el. på listen er en særlig ære for ethvert land. Det er noget, som der bliver brugt meget tid, arbejde og penge på at opnå. Ikke kun fordi det bringer turister med sig, men også på grund af den anerkendelse, der følger med.

Listen om verdensarv er således et godt udgangspunkt for at finde steder at besøge. Pr. 29. april 2020 var der 1.121 steder på listen. Danmark har 10 ting, mens Brasilien byder på 22. Etn ting kan være en plads, en bygning, en bydel eller et kæmpe område med massere af natur og bygninger. De danske ting er fx Jellingestenene, Kronborg, Stevns Klint, Roskilde Domkirke og 3 steder på Grønland.

UNESCO opdeler stederne i kultur, natur og blandet. Du kan se de 22 steder i Brasilien nedenfor opdelt på denne måde med underopdelinger som byer, steder og naturparker. Alle steder har links til UNESCOs beskrivelse på engelsk. Vi vil løbende lave sider med beskrivelser på dansk. Vi kan desværre ikke sælge dig udflugter til disse ture, men vi kan hjælpe dig med dine overvejelser, planlægning og kontakt til vores samarbejdspartnere, sådan at du ved, hvor du trygt kan bestille dine ture.

Se hele listen her

Verdensarv – Kultur

Her følger listen over de udpegede kulturelle verdensarve i Brasilien (alle links er til UNESCOs beskrivelse af stederne på engelsk).

Byer/bycentrum:

 

Bygninger/steder:

 

Religiøse steder:

Verdensarv – Blandet kultur og natur

Paraty and Ilha Grande

Dette naturkulturelle landskab omfatter det historiske centrum i byen Paraty (en af ​​Brasiliens bedst bevarede kystbyer), fire brasilianske atlantiske skovområder, et af verdens fem centrale center for biodiversitet, en del af Serra da Bocaina-bjergkæden og den atlantiske kystregion.

Et udvalg af hoteller til oplevelse af Brasilien

Kilombo Villas & Spa
Pipa Brasilien

Kilombo Villas & Spa er uden sidestykke. Det er topmålet af luksus. Perfekt for bryllupsrejser til eksotiske Brasilien. Blev brugt til optagelser i Ex on the Beach 4.

Pousada do Toby
Canoa Quebrada Brasilien

Besøg Søren - en hyggelig og rar dansker har slået sig ned med den bedste udsigt udover atlanterhavet, som man kan forestille sig, og så lige ved siden af den hyggelig by Canoa Quebrada.

Manary Praia Hotel
Natal Brasilien

Meget romantisk og hyggeligt hotel helt ned til stranden i vidunderlige Natal. Her er kælet for detaljerne, og servicen er i højsædet. God til bryllups- og sparejser.