Brasiliansk mad

Brasiliansk mad er spændende og tropisk. Muligheder for nye kulinariske oplevelser i en madkultur som fokuserer på det autentiske. Brasilianerne elsker deres barbecue, juice og desserter. Alle strandene tilbyder mad og drikkevarer.

Læs mere nedenfor

Det brasilianske køkken er meget varieret og består af mange eksotiske frugter og grønsager. Brasilien er kendt for kvaliteten af sin kødproduktion og med massere af spændende frugter og grønsagere, hvilket giver mange muligheder for alle gæster.

Brasiliansk mad varierer meget efter region, hvilket afspejler landets forskellige befolkningsgrupper. Dette har skabt et køkken præget af regionale forskelle. Eksempler på brasilianske retter er feijoada, der betragtes som landets nationale ret, og regionale fødevarer såsom beiju, feijão tropeiro, vatapá, moqueca, polenta og acarajé.

Den nationale drik er kaffe. Brasiliens oprindelige spiritus hedder cachaça. Den destilleres fra sukkerrør og er den vigtigste ingrediens i den nationale cocktail, Caipirinha.

Et typisk måltid består for det meste af kylling eller oksekød med ris, bønner, salat, pommes frites og et stegt æg. Ofte blandes det med kassavemel (farofa). Stegt kartofler, stegt kassava, stegt banan, stegt kød og stegt ost spises ofte i frokosten og serveres i de fleste typiske restauranter.

I Nordøstbrasilien har de en særlig type kød – carne de sol (solkød). Processen med at tørre kødet i solen giver det en fantastisk og kraftig smag. Det er super lækkert.

Populære snacks er pastel, coxinha (en variation af kyllingekroket), pão de queijo (ostebrød og kassavemel / tapioca), pamonha (majs- og mælkepasta), esfirra (en variation af libanesisk wienerbrød), kibbeh, empanada (brød med fyld) og empada.

Desserter

Brasiliansk mad har også tilbud til den søde tand. En række desserter såsom brigadeiros (chokoladefudge-kugler), bolo de rolo (rullekage med goiabada), cocada (en sød kokosnød), beijinhos (kokosnød-trøfler) og romeu e julieta (ost med goiabada).

Jordnødder bruges til at fremstille paçoca, rapadura og pé-de-moleque. Lokale almindelige frugter som açaí, cupuaçu, mango, papaya, kakao, cashew (frugten som nødden er opkaldt efter), guava, appelsin, lime, passionfrugt og ananas laves til juice og bruges til at lave chokolade, mousse og is.

Særligt acai er specielt brasiliansk mad. De spiser det som en slags is med en masse tilbehør bestående af frugt, musli, slik og chokolade. Acai er et bær, som vokser i regnskovet, Amazonas, og indeholder en masse vitaminer og andre vigtige ingredienser. Det er et sundere alternativ til is.

Derudover kan du få cashewnødder i alle mulige former og tilberedninger, ligesom vi gør med mandler mm.

Brasiliansk mad i Danmark

Hvis du savner den brasilianske mad, når du er hjemme i Danmark, eller blot er på udgik efter en ny og spændende madoplevelse, kan vi anbefale O Tempo (betyder “tiden”) i Vanløse ved København. En lille hyggelig restaurant drevet af en brasilianer, som bruger de rigtige råvarer, for at skabe den helt perfekte smag af Brasilien. Hils gerne.

Et udvalg af gode hoteller i Brasilien

Majestic
Natal Brasilien

5 stjernet hotel i hjertet af Ponta Negra med en fantastisk havudsigt. Super service og storslået indretning med en restaurant under ledelse af en kendt fransk kok.

Thalassa Hotel
Pipa Brasilien

Et lille paradis omgivet af en tropisk have. Thalassa fokuserer på at skabe rolige omgivelser for dets gæster. Der er derfor rig mulighed for at slappe af eller nyde stilheden med en god bog.

Il Nuraghe
Canoa Quebrada Brasilien

Fint hotel med en dejlig 36 m udendørs pool og gode værelser meget tæt på byen.