Brasiliansk kultur

Den brasilianske kultur sprudler med farver og livsglæde. Kombinationen af junglens fantastiske farver og den idylliske levevej, som stranden indbyder til, skaber en fantastisk kombination, som er den brasilianske kultur.

Læs mere nedenfor

Brasiliansk kultur har dens primære grundstamme i den portugisiske kultur på grund af dens stærke koloniale bånd til det portugisiske imperium. Derudover har indianerne i Amazonas påvirket kulturen særligt i den nordlige del af Brasilien. Endelig er kulturen også blevet påvirket af Afrika.

Portugiserne introducerede blandt andet det portugisiske sprog, den romersk-katolske kirke og koloniale arkitektoniske stilarter til Brasilien. De oprindelige indianere påvirkede Brasiliens sprog og køkken, mens afrikanerne påvirkede sprog, køkken, musik, dans og religion. Ligesom Portugal koloniserede Holland i en periode dele af Nordøstbrasilien, hvilket har haft en lille afsmitning. I moderne tid er Brasilien blevet påvirket af den verdensomspændende amerikanisering.

Nogle aspekter af brasiliansk kultur blev påvirket af bidrag fra italienske, tyske og andre europæiske såvel som japanske, jødiske og arabiske immigranter, der ankom i stort antal i det sydlige og sydøstlige Brasilien i det 19. og 20. århundrede. Fx siges det, at selv italienerne er misundelige på pizzaen i Saõ Paulo.

Brasiliansk kunst har siden det 16. århundrede udviklet sig til forskellige stilarter, der spænder fra barok, som dominerede indtil begyndelsen af ​​det 19. århundrede, til romantik, modernisme, ekspressionisme, kubisme, surrealisme og abstraktionisme. Den brasilianske filmkultur stammer fra mediets fødsel i slutningen af ​​det 19. århundrede og har fået et nyt niveau af international anerkendelse siden 1960’erne.

Musik fra Brasilien

Brasiliens musik blev hovedsageligt dannet gennem fusionen af ​​europæiske og afrikanske elementer. Indtil det 19. århundrede byggede meget brasiliansk musik på et portugisisk oplæg og inspiration, selvom mange af disse elementer ikke var af portugisisk oprindelse, men generelt europæisk.

De afrikanske elements største bidrag var den rytmiske mangfoldighed og nogle danse og instrumenter, der havde en større rolle i udviklingen af ​​populærmusik og folkemusik, der blomstrede op især i det 20. århundrede.

Populær musik begyndte siden slutningen af ​​det 18. århundrede at vise tegn på dannelse af en karakteristisk brasiliansk lyd, hvor samba betragtes som den mest typiske. Sambaen er optaget på UNESCOs kulturarvsliste. Hvis der er noget som kendetegner brasiliansk kultur, er det brasiliansk musik.

Maracatu og Afoxê er to afro-brasilianske musiktraditioner, der er blevet populariseret af deres optræden i de årlige brasilianske karnevaler.

Capoeira-sporten spilles normalt med sin egen musik, der kaldes capoeira-musik, som normalt betragtes som en opkalds- og svar-type folkemusik.

Forró er en type folkemusik, der er fremtrædende under Festa Junina i det nordøstlige Brasilien.

Choro er en meget populær instrumental stil. Dets oprindelse er i Rio de Janeiro fra det 19. århundrede. På trods af navnet har stilen ofte en hurtig og glad rytme, kendetegnet ved virtuositet, improvisation, subtile modulationer og kontrapunkter.

Bossa nova er også en velkendt stil med brasiliansk musik, der blev udviklet og populariseret i 1950’erne og særligt i 1960’erne. Udtrykket “bossa nova” betyder bogstaveligt talt “ny tendens”. En lyrisk fusion af samba og jazz.

Et udvalg af gode hoteller i Brasilien

Majestic
Natal Brasilien

5 stjernet hotel i hjertet af Ponta Negra med en fantastisk havudsigt. Super service og storslået indretning med en restaurant under ledelse af en kendt fransk kok.

Thalassa Hotel
Pipa Brasilien

Et lille paradis omgivet af en tropisk have. Thalassa fokuserer på at skabe rolige omgivelser for dets gæster. Der er derfor rig mulighed for at slappe af eller nyde stilheden med en god bog.

Il Nuraghe
Canoa Quebrada Brasilien

Fint hotel med en dejlig 36 m udendørs pool og gode værelser meget tæt på byen.