Luksus og shopping – Natal

Tæt på ækvator ligger denne perle af en storby. Det er så varmt, at de lokale siger, at Natal har to sole. Natal betyder pardoksat nok jul. Det holder dog ikke byen fra at byde på fantastiske muligheder for at nyde de to sole med luksus resort og dejlige hoteller lige ved strande samt store shopping centre.

Med smukke strande, hvide sandklitter og en rig og mangfoldig kultur tilbyder Natal sine besøgende en unik oplevelse til afslapning, shopping og luksus. En rigtig badeferie uden alle en masse fordrukne teenagere. Dette har gjort Natal til et af brasilianernes yndlingsferiesteder.

Natal blev grundlagt den 25. december 1599, da Admiral Antônio da Costa Valente og hans mænd gik ind i stimerne i Potenji-floden efter flere mislykkede forsøg på kolonisering. Byen blev således navngivet Natal, der betyder “jul” på portugisisk.

Byen er også kendt som “Cidade do Sol”, som bogstaveligt talt betyder Solbyen. Det siges, at der i Natal er 2 sole for hver person – der er godt nok varmt hele året rundt. Natal bliver nogle gange kaldt for ”London of the Northeast”.

Den har 800.000 indbyggere og er hovedstad i delstaten Rio Grande do Norte. Staten er afgrænset af kystlinjen på sin nord- og østlige side og er verdenskendt for sine klitter og strande. 410 km lang kyststrækning med smukke strande, hvidt sand, blå farvande, laguner og kokosnødder skaber et overflødighedshorn af fantastiske strande.

I en rapport fra NASA har staten den reneste luft i Amerika. Den er nummer 2 i verden efter Antarktis.

Nyd strandene, luksushotellerne, den hyggelige stemning i byen, de store shoppingcentre med internationale og brasilianske butikker.

Strandene

Praia da Ponta Negra er en af ​​de mest kendte strande i Natal. Det er her de hyggelige restauranter ligger. Der er også god mulighed for at nyde en kold øl eller caipirinha (brasiliansk drink ligesom mojito) til lyden af lokal musik.

Lidt længere væk, men ikke mere end 50-70 kr. med Uber, ligger fantastiske strande som Pirangi, hvor man kan opleve det lokale strandliv. Der er mulighed for både fred og ro, eller strandrestauranter med frisk fisk og gang i den.

Omkring 100 km væk ligger Praia da Pipa en af Brasiliens smukkest strande, som faktisk er en samling af 5 forskellige strande fra helt ødet til fest og farver med mange mennesker og strandbarer/-restauranter.

Shopping

Som en storby byder Natal på mange muligheder for at shoppe.

Midway Mall er byens største shoppingcenter med et utal af butikker og restauranter samt en biograf. Har både nationale og internationale butikker.

Natal Shopping et mellemstort og flot shoppingcenter med gode muligheder for at spise, også lokale retter. Har både nationale og internationale butikker.

Praia Shopping er et lille hyggelidt shoppingcenter med primært nationale butikker, særligt tøjbutikker, og en biograf, som har halv pris hver mandag (se tidens blockbuster for ca. 20 kr. på det store lærred – blot husk at vælge “leg” ellers er det med synkroniseret portugisisk tale).

Derudover kan du finde forskellige butikker rundt omkring. Som fx Shopping do Artesanato Vilarte der sælger lokalt kunsthåndværk, hvilket er gode til minder og gaver.

Andre turistoplevelser ved Natal

Forte dos Reis Magos (det betyder de tre vise mænds fort) er et besøg værd. Det blev bygget den 6. januar 1598 ved indsejlingen til floden Potenji, hvor Portugiserne gik i land i Natal. Det er også floden, som giver navn til delstaten. Denne utrolig smukke placering gør fortet et besøg værd. Det er midlertidigt lukket for renovering. Tag fx en Uber ud og gå langs stranden tilbage. Der er mulighed for at nyde en kold forfriskning i den bagende sol med udsigten ud over det enorme Atlanterhavet.

Morro do Careca er en over 100 m høj sandklit, som ligger lige ud til havet. Den kan ses fra hele Natal strand, og er et meget brugt motiv på byens postkort.

Cajueiro de Pirangi er verdens største cashewtræ. Cashewtræerne bære de frugter, som cashewnødden er en del af. Træet hedder cajueiro, frugten hedder caju, mens nøden hedder castanha. Da vi ikke spiser frugten (se et billede nedenfor), kalder vi bare nødden efter frugtens navn. Træet er gigantisk og det ene træ dækker et areal på cirka 8.500 kvadratmeter og producerer 70-80.000 cashewnødder hvert år

Parque das Dunas er et naturreservat af sandklitter. Det er ca. 12 millioner kvadratmeter stort og ligger ud til kysten. Parken byder på forskellige rekreative faciliteter og mulighed for at udforske dette særlige og fredede landskab.

Mad og restauranter i Natal

I Natal finder du et meget stort udvalg af mad fra hele verden og lokalt fra Brasilien. Du kommer ikke til at savne noget, måske lige rugbrød.

Køkkenet i Rio Grande do Norte består af oksekød, kylling, rejer, fisk, cassava (en rodfrugt som kartofler), bønner, ris og tapioca. De dyrker kæmperejer på en måde, som ikke er så miljøskadelig, som den metode de bruger i Asien.

Rejer har en helt særlig plads i maden i Natal og sin egen årlige festival i november.

Prøv også caranguejada, en lokal populær gryderet lavet på krabbe. Tapioca er en brasiliansk form for pandekager, og acai (sunde bær fra Amazonas) er deres is. Glem ikke de lokale frugter eller at nyde en kold kokosnød på stranden.

Anbefalesesværdige restauranter

Camarões og Nau laver god mad med særligt skaldyr og fisk. Særligt deres kæmperejer er en oplevelse. De bliver dyrket lokalt og på en mere miljøvenlig måde, end tigerrejerne bliver det i Asien.

Nemo og Takami servere frisk og lækker sushi.

I Ponta Negra har de et hyggeligt food markedet Jardim Ponta Negra Food Park med live musik, hvor de kan få alt mellem himmel og jord.

Du kan også nyde den lokale delikates solkød (“carne de sol”) hos Tábua de Carne.

Brasilianerne er meget glade for deres grill. Det har ført til den særlige form for brasiliansk “all-you-can-eat”, hvor de kommer rundt med frisk grillet kød og servere direkte ved bordet, kaldet rodizio, hos Sal e Brasa.

Er du mere til en ren bøf i australsk stil, kan du med fordel besøge Outback i Midway Mall.

Alle steder til meget overkommelige priser.

Manary Praia Hotel
Natal Brasilien

Meget romantisk og hyggeligt hotel helt ned til stranden i vidunderlige Natal. Her er kælet for detaljerne, og servicen er i højsædet. God til bryllups- og sparejser.

Majestic
Natal Brasilien

5 stjernet hotel i hjertet af Ponta Negra med en fantastisk havudsigt. Super service og storslået indretning med en restaurant under ledelse af en kendt fransk kok.